خورش خلال

مواد لازم:

 

گوشت  =   نیم کیلو 

خلال بادام = ٣٠٠ گرم

زرشک = یک لیوان *

زعفران دم شده =   1  استکان

گلاب = مقدار کم

رب گوجه فرنگی = 2 قاشق غذا خوری

پیاز =   1 عدد متوسط

دارچین =یک عدد

 

 

طرز تهیه :

 

در قابلمه پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید بعد گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید و رب رو هم اضافه کنید.... مقداری آب در قابلمه ریخته و بذارید گوشت بپزه...

خلال بادام پاک شده را یک ربع  در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود. بعد خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید .

حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند.

 

نیم ساعت مانده به سرو خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب به خورش اضافه کنید و  اجازه دهید خورش کاملا جابیفتد .

 

* زرشک مخصوص این خورش نوع خاصیه! در تهران که یافت نشد! من از زرشک معمولی استفاده کردم که چون ترشتره باید میزانش زیاد نشه...

 

* گوشت برای این خورش به قطعات ریز خرد میشه...بهتره از گوساله استفاده بشه که زیاد آب نشه...

 

* من از دستور خاله خانم استفاده زیادی کردم...هرچند کرمانشاهیا میگن نباید این خورش رب داشته باشه منتها من با توجه به اینکه این خورش رو در مکانهای مختلف تجربه کردم با ربش رو بیشتر می پسندم و به نظرم مجلسی تر هم هست...

 

* مورد استقبال شدید مهمونای من قرار گرفت!

 

 

/ 9 نظر / 98 بازدید
ترانه

عزیزم ما کرمانشاهی ها زرشک سیاه میریزیم نه زرشکی که شما استفاده کردی

گلابتون

بابا سنتی ......[مغرور] احیانا معدت نترکید ؟!!! اینهمه خلال !!![نگران]

شکلات تلخ

سلام عزیزم من تو کرمانشاه خوردم و ظاهرش تقریبا همین طوری بود فقط آب خورشت کمتر بود. من که حس و طعم خورشت قیمه رو داشتم.درسته ؟

الی

خانمی این خورش غذای سنتی شهره ما هستش و زرشکشم از نوع زرشک سیاه که غیر از شهر ما جاهای دیگه به ندرت پیدا میشه گوشتشو همونطور که گفتی باید ریز خرد بشه و ما که از اول اینجا به دنیا اومدیم و دیدیمو درست کردیم هیچ وقت نشنیدم یا ندیدم کسی بدون رب این خورشت رو درست کرده باشه چون بدون رب نه طعم خوبی داره نه رنگ و روی خوبی تو شهر ما همه با رب درست میکنن البته با زرشک سیاه واقعا رنگ و روی بهتری داره - امیدوارم همه درست کنن و از طعم خیلی خوبش لذت ببرن

سارا

ما کرمانشاهی ها به قول الی از اول دیدیم ودرست کردیم با رب بود .لیموامانی هم 3 یا 4 تا باید بهش اضافه کنی .زرشک سیاه مشهد هم داره. لیمو امانی هم حتمن باید اضاف کنی سیندخت خوشگله[ماچ][قلب] کاش یه بار دیگه ببینمت[چشمک]

طوطی

دختر خوبم مهم اینه که با د ستپختی که شما داری و از زرشک معمولی هم استفا ده کرده بودی بازم خیلی خوشمزه شده بوداصل جا افتادن خورشه

ارام

سلام من از خراسان شمالی هستم ما این خورشت رو جور دیگه ای درست می کنیم یعنی فقط گوشت خلال بادام داره یعنی اول یک پیاز کوچیک رو زیر می کنیم و با گوشت یکم تفت میدیم بعد اب میریزیم و میزاریم بجوش بیاد بعد بادامهای خلالی رو میریزیم البته وقتی گوشت تفت خورد یکم فلفل سیاه و بیشتر از اون زردچوبه می ریزیم و دیگه نه رب میزنیم و نه زرشک خوشمزه میشه